Wyciskarka wolnoobrotowa MSO-12M MPM
- EAN: 5901308013066
Wyciskarka MSO-12M
Opis:
Obudowa ze stali nierdzewnej
Funkcja rewers (cofanie)
Filtr siatkowy ze stali nierdzewnej
Duży pojemnik na sok – 1000 ml oraz na odpadki – 800 ml
Dzióbek do wypływu soku z zabezpieczeniem przed kapaniem
System bezpieczeństwa uniemożliwiający uruchomienie
nieprawidłowo zmontowanego urządzenia
Szczoteczka do czyszczenia
Łatwe i szybkie czyszczenie wszystkich zdejmowanych
elementów, dzięki możliwości mycia w zmywarce
Gumowe, antypoślizgowe nóżki
Wygodny uchwyt
Bardzo cicha praca
Prosty, szybki montaż i demontaż
Parametry techniczne:
220-240 V
50/60 Hz
120 W
Obroty: 60 obr./min
Wolnoobrotowa wyciskarka nie niszczy
naturalnych składników odżywczych,
zachowując moc witamin,
błonnika i związków mineralnych.
Proces zachodzi bez zbędnego tarcia
i wytwarzania ciepła
Łatwe, automatyczne
czyszczenie
Wystarczy dodać
wodę po zakończeniu
wyciskania soku aby
oczyścić wnętrze
urządzenia
i przygotować
je do przyrządzania
innego rodzaju napoju
Bardzo ekonomiczna!
Unikatowa technologia zapewnia
uzyskanie większej ilość soku
niż w zwykłych sokowirówkach
Więcej witamin i błonnika
Przy użyciu SLOW JUICERA możesz
zrobić sok zawierający o wiele więcej
witamin i błonnika niż przy użyciu
standardowej sokowirówki
Unikatowy dwuetapowy system
pozyskiwania soków z owoców, warzyw,
ziół i traw! Wstępne
miażdżenie oraz następujące po nim
powolne wyciskanie
,
gwarantuje sok najwyższej jakości
o doskonałym smaku i konsystencji.
Unikatowy dwuetapowy system
pozyskiwania soków z owoców, warzyw,
ziół i traw! Wstępne
miażdżenie
oraz
następujące po nim
powolne wyciskanie
,
gwarantuje sok najwyższej jakości
o doskonałym smaku i konsystencji.
Sok bez piany, z naturalnym osadem
oraz drobinami miąższu owocowego
lub warzywnego
Sok bez piany, z naturalnym osadem
oraz drobinami miąższu owocowego
lub warzywnego
Zapewnia świeży, pożywny i zdrowy
sok o smaku oraz barwie
prawdziwych owoców i warzyw
Zapewnia świeży, pożywny i zdrowy
sok o smaku oraz barwie
prawdziwych owoców i warzyw
W standardowych sokowirówkach owoce i warzywa są ścierane przez system noży i sit, pracujących z dużą prędkością.
Takiemu procesowi towarzyszy wzrost temperatury oraz duży dostęp tlenu. Powoduje to utratę witamin i minerałów
zawartych w produktach oraz napowietrzanie soku, który należy wypić bezpośrednio po przyrządzeniu.
Proces wytwarzania soku w Slow Juicerze przebiega w dwóch etapach:
- miażdżenie/zgniatanie
- wyciskanie.
Wewnętrzny ślimak, napędzany wolnoobrotowym silnikiem (60 obr./min) zgniata i wyciska miąższ.
Robi to wolno i precyzyjnie, bez zbędnego wzrostu temperatury i napowietrzania soku. Pozwala uzyskać sok z większości
gatunków warzyw, owoców oraz ziół. Także takich, których nie można stosować w standardowej sokowirówce – natki
pietruszki, szpinaku, sałaty, trawy pszenicznej, soi (mleko sojowe), malin, porzeczek, ananasów, mango i wielu innych.
Możesz uzyskać nawet 2 razy więcej soku w porównaniu z użytkowaniem standardowej sokowirówki.
Sok jest wyjątkowo smaczny, zawiesisty, niespieniony.
Może być przechowywany w zamkniętym naczyniu w lodówce nawet do 72 godzin, bez utraty wartości odżywczych
i jednorodnej konsystencji